From Russia with love

  • Sietse 45

    god.voor.dommen e-mail update‏

    Van: .god.voor.dommen (godvoordommen@gmail.com)

    Verzonden: maandag 12 juli 2010 2:28:40

    .god.voor.dommen e-mail update

    ——————————————————————————–

    From Russia with love

    Posted: 11 Jul 2010 12:50 AM PDT

    Afgelopen week was een Russische sekte weer eens in het nieuws. De Russen zijn op dat gebied ondertussen wel wat gewend. In hun land weten sekten vaak enorme kuddes volgers aan te trekken. En qua publiciteit weten ze meestal wereldwijd de media te halen. Voorbeelden zijn er te over.

    In 2008 was er de grotgroep. Een orthodox christelijke sekte, die 8 maanden ondergronds verbleef in een bunker in de Penza regio van Centraal Rusland. De 29, hoofdzakelijk vrouwelijke, volgers van “Vader” Pyotr Kuznetsov verbleven in een grot nabij Nikolskoye omdat ze dachtten dat de wereld zou vergaan. Kuznetsov, die in een grafkist slaapt, riep zichzelf tot profeet uit, verliet zijn familie, begon boeken te schrijven en volgers te rekruteren. Zijn leer gaat ervan uit dat, in het leven na de dood, zijn volgers zullen bepalen wie er naar de hemel gaat en wie naar de hel. Zijn sekteleden mogen geen televisie kijken, radio luisteren of geld aanraken. Bovendien zien ze in de huis-tuin-en-keuken barcode een teken van de antichrist. De ‘True Russian Orthodox Church’, zoals ze zichzelf noemden, had eten en een aanzienlijke hoeveelheid kerosine in hun grot gehamsterd. Ze dreigden zichzelf op te blazen als de autoriteiten hen zouden trachten te redden.

    In 1989 richtte Konstantin Rudnev de sekte ‘Ashram Shambala’ op. Deze opereert als een netwerk van zogenaamde ashrams. Dat zijn kleine gemeenschappen die in hetzelfde huis of appartement verblijven. Deze sekte heeft afdelingen in ruim 20 grote Russische steden, maar kent ook vertakkingen naar de Oekraïne, Griekenland en Denemarken. In 1999 werd de totale Ashram Shambala populatie geschat tussen de 10.000 tot 15.000 leden. Bijna 2 decennia lang wist de “Grote Shaman” aan zijn sekte leiding te geven. Hij had zijn organisatie op strikte hiërarchische principes gestoeld. Zelf had hij twee assistanten. De middellaag bestond uit “docenten”. Aan hen viel de eer te beurt om nieuwe leden te werven via seminars en het internet. Beweerd wordt dat groepsex en geweld de standaard onderwijsmethoden binnen de sekte waren. Ashram Shambala lid worden bestond uit het overdoen van alle bezittingen aan de organizatie en naar een ashram te verhuizen. In 2008 werd Rudnev gearresteerd, maar wist te onstnappen uit het gekkenhuis waar hij opgesloten werd.

    Het voorlopig laatste Russisch-sektarische dieptepunt, dat ons nieuws haalde, wordt door sommigen vergeleken met de naar vrije liefde snakkende hippies uit de jaren 60. In dit geval betreft het een psychiater, die aan het ziekenhuis van Orenburg werkzaam is geweest. Russische kranten toonden een foto van een bebaarde man, die als Vyacheslav Vesnin door het leven zou gaan. De Russische autoriteiten hebben arrestaties laten uitvoeren omdat Vesnin’s sekte seksorgieën met talrijke kinderen zou hebben gehouden. Volgens justitie misbruikte de groep jarenlang minstens 25 kinderen variërend in leeftijd van drie tot vijftien jaar. De sekte, die in 1993 werd opgericht, hield zich officieel bezig met de perfectionering van de geest.

    Het is frappant hoe bepaalde patronen in het sektarische gedrag steeds opduiken. Zelfs in Nederland zijn we niet immuun voor dit soort fenomenen. Perfectionering van de geest, bijvoorbeeld, klinkt verdacht veel als slijpstenen voor de ziel. Niet lang geleden was een sekte uit Hoeven nog hard bezig zich te ontdoen van hun sekssekte imago. Het is bekend dat christelijke klubjes graag de lakens willen uitdelen in de slaapkamers van hun leden. Zodra ze politieke macht krijgen gaat het van kwaad tot erger.

    You are subscribed to email updates from .god.voor.dommen

    To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google

    Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610

  • Boris

    Het draait allemaal om controle en macht en laat religie en (goed)gelovigheid daar nu net een perfect middel voor zijn.

  • dick

    En dat bezit je voor geen meter , Alleen je hand ophouden van de gemeenschap van mensen die wel werken om jouw uitkering te betalen.

  • Boris

    Waar heb je het over?