Kerst feest heeft geen zak met de geboorte van jezus te maken

  • Grootste atheist van de Veluwe

    kerstmis is eigenlijk ook helemaal geen christelijk en katholiek feest , het is gestolen door de kerk. Want het is ouder dan je denkt, de Batavieren vierde het al, het was gewoon het feest van het licht, omdat de dagen weer langer begonnen te worden. Het is dus gewoon een heidens feest, waar de katholieken en andere kerken bij gebrek aan beter mooi gebruik van maken. Plagiaat !!!!!! Officieel heet het feest “Jule” bij de Germaanse en Keltische volkeren… de zonnewende van donker naar licht… de tijd van de dood (herfst/winter) die overgaat in de tijd van het leven (lente/zomer)

    De dennenboom staat daarbij, als altijd groene boom, voor de kracht van het leven. De lampjes staan symbool voor het in aantocht zijn van de langere dagen. De kerk heeft het lichtfeest van de oude volkeren geroofd en vervangen door het feest van de geboorte van J.C. Dit heeft men bewust gedaan om op die manier het oude heidense feest uit de geschiedenis te wissen! Hetzelfde is overigens gebeurd met Pasen, wat van oorsprong het vruchtbaarheidsfeest is. De paashaas en de eieren zijn daar nog symbolen van.

    Vervolgens heeft de commercie het feest sinds de jaren 70 weer overgenomen om er rijker van te worden..

    Het is niet voor niks dat direct na de 2e december het aantal zelfmoorden schrikbarend stijgt om dat men of alleen is of vreselijk opziet tegen deze door de kerk opgedrongen dagen! Laat de kerk voor hun liefhebbers blijven en anderen niet met hun hobby - bijvoorbeeld klokken luiden - lastig vallen. Maar voor wie er nog nut ziet in je op bepaalde dagen geoorloofd mogen volvreten zeg ik : Vreten op aarde en in de ganzenlevers een welbehagen !!

  • Vleermuis

    Zolang mensen er met kerst de lol van blijven inzien om zich vol te stoppen met lekkere dingen wordt de oorspronkelijke traditie automatisch in ere gehouden. Ik kijk er elk jaar weer met veel genoegen naar uit. Als gelovigen deze periode juist aangrijpen om zich over van alles en nog wat schuldig te voelen is dat hun goed recht. Een ieder is tenslotte vrij om een godsdienst te kiezen, ook als dat inhoudt dat je kerst in het vervolg in soberheid en bezinning beleeft.. Kerst was, is en blijft echter van oorsprong een eet en drinkfeest en dat is maar goed ook. Er is tenslotte al ellende genoeg in de wereld.

  • joosie

    Er is tenslotte al ellende genoeg in de wereld.

    Sluit slecht aan bij wat je eerder zegt..

    deze ellende treft hier 100% dieren omdat jij zo graag wil vreten.

  • Vleermuis

    Ook vlees eten is een vrije keuze. Het hoeft dus niet als je dat niet wilt.

  • femke

    nou en? dieren zijn er om opgevreten te worden hoor

  • Mark

    Dieren zijn er idd om opgegeten te worden, wij mensen zijn vleesetende dieren dus dan eten we vlees en geen konijnenvoer.

    Kerst is idd een heidens feest en heeft niets met het geloof te maken ook niet met ene ‘'jezus’' die geboren zou zijn.

    Kerstfeest is voor mij een commercieel feest want ons supermarktbedrijf vaart er wel bij, daar al die gristenen hun vreten bij ons komen kopen en dan kunnen die gristenen smijten met geld want het mag vooral niet goedkoop zijn, je zou afgaan als een gieter bij je familie als je aan komt kakken met een aldi burger, dus betalen ze grif geld voor vette reebiefstuk of beenhammetje. Ennuh zuipen kunnen ze ook als de beste want de winkelwagen gaat vol met champagne en andere dure (lekkere) wijntjes of flessen likeur.