God bestaat en ik heb het bewijs

  • Tulio

    God bestaat, want als God niet zou bestaan zou er niets bestaan want hij is de schepper van alles. En aangezien “alles” bestaat, bestaat ook de schepper van “alles”

    Het één kan niet zonder het ander.

    Tulio.

  • Richard

    Tulio schreef:

    > God bestaat, want als God niet zou bestaan zou er niets

    > bestaan want hij is de schepper van alles. En aangezien

    > “alles” bestaat, bestaat ook de schepper van “alles”

    > Het één kan niet zonder het ander.

    Deze logica volg ik niet helemaal. Misschien heeft alles altijd al bestaan. Dan is er geen schepper nodig.

    Nu even langs jouw lijn redenerend: aangezien jouw schepper bestaat, kan die alleen maar bestaan als er een schepper bestaat van die schepper. En daar moet dan ook weer een schepper van bestaan, anders kan die niet bestaan. enz. enz. enz. Het eind, of eigenlijk het begin, is zoek.

    Richard

  • Els

    Richard, Tulio maakt een grapje. Deze redenering (god bestaat, want de aarde bestaat) is het grootste zwaktebod dat je kan doen om als godsbewijs aan te voeren.

    Wiskundig gezien zegt Tulio's logica zoiets als nul is groter dan of gelijk aan oneindig, waarbij de schepper gelijk is aan nul, en het universum (de schepping) oneindig. Dat is een misleidende manier om te zeggen: god bestaat niet, het universum evolueert geheel op eigen kracht.

  • Tulio

    Sorry maar de wiskunge vergelijking gaat natuurlijk niet op voor “iets” dat kun je niet vergelijken met 0, dat is onzin.

    Niets kan uit eigen kracht evalueren. Dan beweer je dat een zaadje helemaal uit zichzelf tot het maken van worteltjes komt en helemaal uit zichzelf groeit. Maar dat is onzin.

    Tulio.

  • Els

    Okee Tulio, geef jij dan maar de waarden op die de inhoud van dat ‘god’ vastleggen. Wat kun je erin stoppen waardoor god niet meer gelijk is aan nul?

  • PeKa

    Jij veronderstelt dat er ooit ‘niets’ was. Dat is nog maar de vraag…. het is goed mogelijk (en veel waarschijnlijker) dat er altijd ‘iets’ is geweest.

    Dus jouw redenering “want als God niet zou bestaan zou er niets bestaan” klopt niet.

  • Tulio

    Alles om je heen en wat tot nu toe bekend is kan ik als bewijsmiddel geven voor het bestaan van God. Omdat alles geschapen is en dus bestaat de schepper. Je mag je geen beeld van God vormen. Dit omdat mensen dan God als een mens afschilderen en dat leidt tot misverstanden. Maar God is die kracht die achter de schepping van alles zit.

    Tulio.

  • Tulio

    Dat lijkt me een heel moelijk te bewijzen stelling PeKa. Vooral omdat de evolutie nog steeds doorgaat en er nog steeds energie ontstaat. Ook het uitdijen van het universum is een bewijs van een oerknal. Het kan natuurlijk zijn dat de eerste oerknal nog veel verder weg ligt dan voor onze geest voorstelbaar is, dat het zelfs een herhalend proces is. Dit is ook niet na te gaan. Maar objectief gezien ontstaat er nog altijd energie vanuit het niets, dit is wetenschappelijk bewezen. En energie zoekt naar een hoger bewustzijn, naar volmaaktheid. En de schepper is God.

    Tulio.

  • PeKa

    Het meest waarschijnlijke is dat er altijd ‘iets’ geweest is. Het heelal met haar sterren en planeten is gevormd uit een oerknal. Miljarden jaren evolutie heeft uiteindelijk geleid tot levende organismen. Hier is de mens uit voortgekomen die miljoenen jaren later God verzon.

  • Tulio

    Leuk verzonnen alleen wel heel erg kort door de bocht.

    Verzinnen staat trouwen heel dicht bij God. Creëren, scheppen, God in onszelf.

    Tulio.